Finale Kei van Amersfoort 2016

Finale Kei van Amersfoort 2016 foto
Date May 20, 2016
Time 8:30 p.m.
Location Fluor
Address Oliemolenhof 22, 3812 NR Amersfoort
De Kei van Amersfoort gaat weer van start! Dé bandwedstrijd van Amersfoort waarin lokale bands de strijd aangaan met elkaar om de felbegeerde titel 'Kei van Amersfoort' te veroveren. De wedstrijd bestaat uit drie voorrondes en de grote finale in FLUOR. 

De eerste band die bekend is is: Antive
Antive is het product van de zoektocht naar muzikale vrijheid. De vijfkoppige formatie zoekt de grenzen op en schroomt niet het vertrouwde los te laten. Verschillende invloeden zijn geleend uit stromingen zoals post-punk, progressieve rock, blues en funk. Het diverse geluid van Antive is energiek, recht in het gezicht, scheurende gitaren, afgewisseld met meeslepende melodische passages.

De tweede finalist is: Matter of Seconds
Matter of Seconds is een uit Utrecht afkomstige 4-koppige indie-rockband. De dames van de ritmesectie zorgen voor een pittige groove waarop je niet stil kan blijven staan. Samen met de galaxy-sound van de keys en ‘recht-toe-recht-aan’ gitaarriffs zorgt dit voor een mix die je niet snel vergeet. 

De derde finalist is: From Solid Ground
From Solid Ground Is een verfrissende rockband met invloeden uit verschillende genres. . Deze viermansformatie heeft een totaal eigen sound ontwikkeld en schuwt improvisatie niet. Vorig jaar hebben ze hun EP “Remnant” uitgebracht en stonden ze in het voorprogramma van The Miseries (Tim Knol) en knalden ze op het Dive festival.

De jury heeft nog een laatste finalist bekend gemaakt doormiddel van een wildcard: Nowhere Near

De Utrechtse indie band Nowhere Near maakt luisterrijke songs die vernieuwend en gelaagd zijn, maar toch meteen vertrouwd klinken. Zoals het een indie band pur sang betaamt, is hun debuut EP ‘Flood the Spectrum’ geheel in eigen beheer opgenomen en geproduceerd.